Wauw mijn eerste blog!
Nog druk bezig met het realiseren van mijn praktijk. In mijn hoofd zie ik al helemaal voor mij hoe het moet gaan worden. Welke kleuren ik wil gebruiken, welke meubels en speelgoed en waar ik dat dan wil neerzetten.

Net als hoe ik straks als Kindercoach aan het werk wil gaan. Super spannend vind ik het. Steeds weer dat stemmetje: Kan ik het wel? Vinden anderen mij goed genoeg? Kan ik de kinderen echt helpen?
Maar hebben wij dit niet allemaal wel eens? Altijd dat tweede stemmetje, je alter ego die de beren weer op de weg gooit. Ook kinderen hebben dit en weten vaak nog niet dat dit hun alter ego is die spreekt. Zeker als je je nog zo aan het ontwikkelen bent en vooral op zoek bent naar je eigen ik. Zelfvertrouwen is voor veel kinderen/ jongeren en zelfs volwassenen nog zoeken. En als er meer zelfvertrouwen is, hoe dan om te gaan met dat stemmetje?

Bij mij komt het vertrouwen voort uit mijn opleiding tot kindercoach en uit de ervaringen die ik opdoe met kinderen en jongeren.  Aan alles voel ik dat dit zo dicht bij mijn hart ligt, en wat bij je hart ligt, moet toch goed gaan. Als wij allemaal toch eens meer vanuit gevoel zouden handelen en minder zouden (na)denken, dan zouden we vanzelf merken dat het veel beter werkt, voor iedereen.

En wat ik bijna dagelijks aan mijn kinderen meegeef en wat ook zeker voor mij geldt:

VAN PROBEREN KUN JE LEREN!

Liefs Sylvia

BLOGS

Als kindercoach bied ik hulp aan kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Ik bied eerst een kennismaking aan om te zien of er wel echt een klik is tussen jullie en mij. Het kind moet zich op zijn/haar gemak voelen maar ook jij als ouder moet je goed voelen. Zodat we echt samen aan de slag kunnen.

HSP (Hoog sensitief persoon)

Ik was 22 jaar en woonde net samen toen een vriendin mij attendeerde op een artikel dat ging over HSP (Hoog sensitief persoon). Ik wist niet wat ik las. Alle kenmerken of  wat er beschreven werd leek wel over mij te gaan. Het voelde alsof er een puzzel in elkaar...

Onderbuik/moeder gevoel

Als moeder en/of vader ken je je kind het beste. Zo af en toe komt er bij mij zo'n moederinstinct of onderbuikgevoel naar boven. Ik kan het dan niet goed beschrijven maar iets in mij zegt dat het niet "ok" is. Zo ook bij onze zoon. Hij had  3 dagen...

Roze Olifant

Je mag niet denken aan een roze olifant…. Wat doe je, je denkt aan een roze olifant. Ook werkt dit zo bij kinderen. Je zegt: “niet doen” of “je mag niet..” en vaak doen kinderen het dan toch.Zo werd ik mij laatst bewust bij onze...