OVER MIJ

 

Wat fijn dat jullie een kijkje nemen op mijn website waar ik jullie alles vertel over kindercoaching.  Graag stel ik mijzelf eerst even voor:

Ik ben Sylvia Hink. Samen met mijn man Marcel en onze drie kinderen wonen wij in Oudkarspel. Ik ben een sociaal en creatief mens en in mijn vrije tijd maak ik graag zelf kleding en taarten. Daarnaast is fotografie één van mijn grote passies, waarbij voornamelijk mijn eigen gezin centraal staat. Verder vind ik het heerlijk om buiten hard te lopen, maar ook net zo fijn om thuis met onze kinderen te spelen.

In 2013 heb ik mijn studie HBO Pedagogiek met succes afgerond en werd ik werkzaam in de (gehandicapten)zorg. Ik heb een groot zorghart, maar in dit werkveld miste er helaas iets belangrijks voor mij. Ik wilde meer persoonlijke begeleiding bieden, meer kijken naar het individu. Toen kwam de opleiding tot Kindercoach op mijn pad. Tijdens de opleiding voelde ik bij mijzelf aan alles dat ik middels kindercoaching kinderen en ouders wil helpen en dit wil uitdragen.

Waarom ligt het werk als kindercoach mij zo nauw aan het hart?

Ik gun het echt ieder kind en elke jongere om zichzelf te kunnen zijn. Dat ieder kind kan ontdekken wat zijn eigen talenten zijn. Ik herinner mij nog dat mijn vader vroeger tegen mij zei als kind: ‘Je mag harder worden!’. Dit werkte natuurlijk alleen maar averechts en ik raakte dan ook snel ondergesneeuwd. Ik had faalangst en stond niet sterk in mijn schoenen. Maar hoe word je dan wel harder? Met een weerbaarheidstraining had ik hiervoor de juiste handvatten kunnen krijgen. En dit gun ik echt alle kinderen en jongeren van harte. Als Kindercoach heb ik nu de vaardigheden geleerd om kinderen en ouders hierbij te helpen.

Praktijk Kindercoach Hink Stap Sprong

De naam van mijn praktijk is voortgekomen uit waar het voor mij allemaal om draait: omdat ik het zo ontzettend mooi vind om te zien wanneer een kind openbloeit. Dat ik bij wijze van spreke samen met het kind en de ouders vanuit het hinkelen de eerste stap kan zetten, om vervolgens het kind een sprong te zien maken. En zo is Kindercoach Hink Stap Sprong ontstaan.

De oplossing ligt altijd dichtbij: in jezelf! Samen met jou gaan we jouw kind motiveren, stimuleren, een stapje terug laten doen, laten falen en weer op laten staan. Laten zien dat het kind goed is en dat het mag zijn wie het is. Hem of haar weer laten stralen, laten groeien en blij laten zijn met zichzelf!


Wat kindercoaching biedt

Met kindercoaching bied ik hulp aan kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Ik bied een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp door middel van korte sessies. Hierbij begeleid ik het kind of de jongere door het beste uit zichzelf te halen.

Voor we beginnen bied ik altijd eerst een kosteloze kennismaking aan om te zien of er wel echt een klik is. Het kind moet zich volledig op zijn of haar gemak voelen, maar ook jij als ouder moet je goed voelen. Zo kunnen we echt samen aan de slag!

Ik ben aangesloten bij:

CAT collectief kindercoach Hink Stap Sprong - Sylvia Hink